Stanje računalnikov in opreme

STATUS OPREME:

Računalniki in ostala oprema v spletni trgovini imajo različne statuse:

RABLJEN: Oprema oz. računalnik je bil predhodno rabljen. Bil je pregledan, testiran in očiščen z naše strani. Zamenjane so bile morebitne okvarjene komponente. Nekateri imajo minimalne kozmetične nepravilnosti (manjše praske ohišja itd.), vendar so tehnično brezhibni. Taki računalniki imajo minimalno 3 mesece garancije, večina ima tudi licenco za sistem Windows.

Velika večina rabljene računalniške opreme se pojavi na tržišču zaradi lizing pogodb, ki zavezujejo podjetja, da opremo po določenem obdobju zamenjajo. Tako opremo odkupimo od različnih dobaviteljev, pregledamo, očistimo in ponudimo v prodajo po ugodni ceni.

OBNOVLJEN (RENEW & REFURBISHED):

Proizvajalcem računalniške opreme se vse pogosteje dogaja, da prodajna akcija ne doseže želenih in planiranih količin, kot tudi, da so določena naročila preklicana s strani distributerjev, medtem ko so izdelki že na poti iz tovarne. Enkrat ko produkt zapusti tovarno se ne more vrniti nazaj, zato nam izdelki iz tega naslova pridejo v originalnih in neodprtih embalažah.

Ravno tako se v renew in refurbish program uvrščajo vsi produkti, ki so višek proizvodnje kot tudi produkti, katerim so med transportom poškodovali embalaže. Ti produkti pridejo v ekoloških embalažah proizvajalcev z originalnimi zapečatenimi in neodprtimi embalažami in sicer vse od trenutka ko produkt zapusti proizvajalčevo skladišče do trenutka, ko pride do vas.

V Refurbish in Renew programu so običajno tudi produkti, ki so bili v trgovinah na policah kot razstavni eksponat in produkti, ki so bili DOA. Vsi produkti iz tega naslova so bili vrnjeni direktno nazaj v tovarno in od tam odposlani v popolnoma enakem stanju, kot so odposlani vsi ostali novi produkti. Tudi ti se prepakirajo in po nabavni vrednosti pošljejo v prodajo distributerjem za Refurbish in Renew program v zapečatenih ekoloških in s strani proizvajalca določenih embalažah.

NOV: Oprema ali računalnik je nov, nerabljen in v originalni embalaži. Imajo minimalno 1 ali 2 letno garancijo z možnostjo podaljšanja.

NOV PO KOMPONENTAH: Gre za nov računalnik sestavljen po meri pri nas, z minimalno garancijo 2 leti oz. več (po posameznih komponentah).

Računalniki z licenco za sistem Windows imajo ta operacijski sistem že nameščen. Poleg sistema in gonilnikov so nameščeni še vsi osnovni programi (pregledovalnik datotek .pdf, video predvajalnik, brezplačni paket LibreOffice, itd.). To pomeni, da so ti računalniki pripravljeni za uporabo takoj po prejemu.

STANJE ZALOGE:

Na zalogi (1-2 dni)*: Oprema je na zalogi pri nas in je takoj po plačilu na voljo za prevzem (po telefonskem ali email dogovoru) ali za odpošiljanje

Pri dobavitelju (na zalogi) ali (Pri dobavitelju 2-3 dni)*: Oprema je na zalogi pri dobavitelju, po plačilu predračuna je na voljo za prevzem v 2-3 dneh.

Pri dobavitelju (v prihodu)*: Oprema je v prihodu pri dobavitelju, za točnejši datum dobave nas kontaktirajte. Običajno v 7-14 dneh.

Pri dobavitelju 7-10 dni*: Oprema je na zalogi pri dobavitelju v tujini, po plačilu predračuna je ta na voljo za prevzem v roku 6-10 dni od plačila.

Za izdelke, pri katerih je navedeno da niso na zalogi (Ni na zalogi), se cena po prejetju zaloge lahko spremeni. Pred naročilom izdelka, ki ni na zalogi, nam lahko pišete za točno ceno naročila in rok dobavljivosti.

IZGLED RAČUNALNIKOV

A++ vrhunsko ohranjeni
Sem spadajo obnovljeni računalniki, ki so kot novi, popolnoma brez prask na ohišju ali ekranu.

A+ odlično ohranjeni
Sem spadajo računalnik, ki so brez ali z zelo drobnimi sledmi uporabe na ohišju (zelo zelo majhne praskice).
Zasloni so brez prask.

A- zelo dobro ohranjeni
Prisotne so  zelo drobne praskice na ohišju prenosnikov.
Gre za zelo majhne praskice, odrgnine, ki jih dejansko večina ljudi sploh ne opazi, če jih ne opozorimo na njih.

B tehnično brezhibni
Računalniki so v dobrem stanju, vendar so opazne praske ter znaki predhodne uporabe. Toda funkcionalnost ostaja enaka izdelkom razreda A.

Odprta embalaža
So skoraj novi izdelki, velikokrat gre zgolj samo za odprto embalažo.
Lahko gre za vračilo izdelka po odprtju embalaže, ker ni ustrezala barva ali kaj drugega. Včasih so to izdelki, ki so bili uporabljeni le kot razstavni modeli.

 

* Pridružujemo si pravico do zamud pri zgoraj navedenih rokih dobave zaradi dejavnikov, na katere sami nimamo vpliva. Če se bo rok dobave podaljšal, vas bomo o tem pravočasno obvestili.