Osnovna plošča AM5 Asus PRIME A620M-A-CSM microATX 1xVGA 1xHDMI 2.1 1xDisplayPort 1.4

148 

Osnovna plošča AM5 Asus PRIME A620M A CSM microATX 1xVGA 1xHDMI 2.1 1xDisplayPort 1.4

Dobavljivo

Šifra: 176405-RN Kategorija:

Opis

ASUS PRIME A620M-A-CSM AM5 microATX DDR5 osnovna plošča

Osnovna plošča ASUS TUF A620M Plus DDR5 podpira AMD Socket AM5 za procesorje AMD Ryzen serije 7000, ima do 4 reže za pomnilnik DDR5, razširitvene reže PCI-E 4.0 in PCI-E 3.0, 2 reži M.2, 4 vrata SATA (6 Gb/s), 6 zadnjih vrat USB, 7 čelnih vrat USB, Ethernet Realtek 1 Gb, zvočni kodek Realtek 7.1 HD in obliko osnovne plošče m-ATX.

Lastnosti:

 • Osnovna plošča AMD A620 micro-ATX, DDR5, podpora PCIe 4.0, dve reži M.2, DisplayPort/HDMI/VGA, vrata USB 3.2 Gen 1, sprednji USB 3.2 Gen 1 Type-C, SATA 6 Gb/s, BIOS FlashBack, dvosmerno odpravljanje šumov AI, Aura Sync.
 • Vtičnica AMD AM5: Pripravljen za namizne procesorje AMD Ryzen serije 7000
 • Ultrahitra povezljivost: PCIe 4.0, dve reži M.2, vrata USB 3.2 Gen 1, sprednji USB 3.2 Gen 1 Type-C
 • ASUS OptiMem II: skrbno usmerjanje sledi in prehodov ter optimizacije ozemljitvenega sloja za ohranjanje celovitosti signala za izboljšano overclocking pomnilnika
 • Celovito hlajenje: Hladilnik VRM, hladilnik PCH, hibridne glave ventilatorjev in Fan Xpert 2+
 • Razsvetljava Aura Sync RGB: Vgrajeni naslovni vodniki Gen 2 in vodnik Aura RGB za trakove RGB LED, enostavno sinhronizirane s strojno opremo, ki podpira Aura Sync
 • Dvosmerno odpravljanje šumov z umetno inteligenco: Zmanjšuje hrup iz ozadja iz mikrofona in zvočnega izhoda za kristalno čisto komunikacijo v igrah ali videokonferencah
 • ASUS Control Center Express (ACCE) za lažje upravljanje končnih točk IT
   

Matične plošče ASUS serije PRIME so strokovno zasnovane za izkoriščanje celotnega potenciala procesorjev AMD Ryzen serije 7000. PRIME A620M-A-CSM, ki se ponaša z robustno zasnovo napajanja, celovitimi hladilnimi rešitvami in inteligentnimi možnostmi nastavitev, uporabnikom in sestavljavcem računalnikov “naredi sam” zagotavlja vrsto optimizacij zmogljivosti prek intuitivne programske in vdelane programske opreme.

ASUS Control Center Express
ASUS Control Center Express je integrirana programska oprema za spremljanje in upravljanje IT, zasnovana za hitrejšo uvedbo, poenostavitev delovanja IT in izboljšanje produktivnosti s celovitim nadzorom in uporabniku prijaznimi funkcijami. ASUS Control Center Express je združljiv z več kot 100 osnovnimi ploščami ASUS in zagotavlja visokokakovostno rešitev, optimizirano glede na TCO, za vaše poslovne potrebe.

Optimizirajte upravljanje končnih točk IT

Zasnovan za pomoč osebju IT pri spremljanju in nadzorovanju naprav v omrežjih podjetij ter olajša preverjanje inventarja na več lokacijah na daljavo.

Avtomatizacija vzdrževanja IT

Osebju IT omogoča načrtovanje samodejnih posodobitev najnovejšega BIOS-a, programske opreme in pripomočkov za določene ali vse naprave v času izven konic, kar poveča stabilnost sistema in prilagodljivost delovanja IT.

Varno upravljajte vse končne točke

Varno upravljajte konfiguracijo končnih točk, dostop do prenosnih pomnilnikov in računalniških aplikacij tako, da jim omogočite ustvarjanje pravil za združevanje v skupine na posameznih napravah.

Prilagodljivost

Celovit nadzor je temelj serije ASUS PRIME. Osnovna plošča PRIME A620 vsebuje prilagodljiva orodja za nastavitev vseh vidikov vašega sistema, ki omogočajo prilagoditve zmogljivosti, da se popolnoma prilagodijo vašemu načinu dela in povečajo produktivnost.

 1. Inteligentno upravljanje
 2. Varčevanje z energijo
 3. Celovita energetska učinkovitost

Funkcija Varčevanje z energijo vsebuje več nastavitev, s katerimi lahko preprosto optimizirate porabo energije in povečate prihranek energije. Omogočite lahko omejitev moči procesorja, zatemnite osvetlitev Aura in nastavite profil ventilatorja na način varčevanja z energijo. Preklopite lahko tudi načrt varčevanja z energijo, ki je vgrajen v operacijski sistem Microsoft Windows.

Fan Xpert 2+

Prilagodljiv nadzor hlajenja

Programska oprema ASUS Fan Xpert 2+ omogoča celovit nadzor nad ventilatorji. Način samodejnega nastavljanja inteligentno konfigurira vse parametre z enim samim klikom. Na voljo je tudi način Extreme Quiet, ki zmanjša hitrost ventilatorjev ohišja pod privzeto minimalno vrednost, da bo vaš sistem med opravljanjem lažjih opravil šepetal tiho. Ventilatorje lahko upravljate tudi prek BIOS-a UEFI.

Digi+ VRM Control

Natančen digitalni nadzor moči

Modul napetostnega regulatorja Digi+ (VRM) zagotavlja nadzor nad padanjem napetosti v realnem času ter samodejno preklaplja nastavitve frekvence in učinkovitosti porabe. Omogoča tudi natančno nastavitev procesorja za vrhunsko stabilnost in zmogljivost.

BIOS UEFI

Priznani ASUS UEFI BIOS zagotavlja vse, kar potrebujete za konfiguriranje, prilagajanje in nastavljanje sistema. Ponuja inteligentno poenostavljene možnosti za začetnike na področju PC DIY, pa tudi obsežne funkcije za izkušene veterane.

Napredni način

Napredno nastavljanje za resne uporabnike

Z intuitivnim naprednim načinom, ki ga ponuja UEFI, lahko prevzamete popoln nadzor. Vgrajena funkcija iskanja olajša iskanje možnosti, različne napredne funkcije pa vam omogočajo inteligentno prilagajanje, tako da lahko nastavite delovanje tako, kot želite.

Funkcija iskanja

Hitro in enostavno poiščite želeno možnost ali nastavitev.

Uporabniški profil ASUS

Prenos nastavitev konfiguracije med različnimi različicami BIOS-a ali jih delite s prijatelji.

Način EZ

Hitra in preprosta nastavitev

Način EZ prikazuje pomembne nastavitve in statistične podatke ter ponuja tudi vodene čarovnike, funkcijo povleci in spusti ter uporabo pomembnih nastavitev z enim klikom – vse to vam bo pomagalo, da bo vaša naprava v hipu začela delovati.

Intuitivni grafični nadzor ventilatorjev

Natančno prilagodite posamezne nastavitve ventilatorja tako, da z miško povlečete krivuljo.

Način vklopa/izklopa Aura (Stealth)

Enostavno vključite ali izključite osvetlitev Aura RGB ali vse vgrajene diode LED za umirjen estetski pridih.

Hlajenje

Serija PRIME A620 je zasnovana z več vgrajenimi hladilniki in vrsto hibridnih glave ventilatorjev, ki zagotavljajo, da bo vaša naprava ostala hladna in stabilna pri intenzivnih delovnih obremenitvah.

Hladilniki VRM in toplotne blazinice

Hladilniki in toplotne podloge VRM izboljšajo prenos toplote z MOSFET-ov in dušilk za boljše hlajenje.

Hladilnik po zasnovi

Serija PRIME A620 ima celovit nadzor hlajenja, ki ga je mogoče konfigurirati prek programske opreme Fan Xpert 2+ ali prek sistema UEFI BIOS.

Več virov temperature

Vsak header se lahko dinamično sklicuje na tri toplotne senzorje. Program Fan Xpert 2+ omogoča kartiranje temperature podprtih grafičnih kartic ASUS, da optimizirate hlajenje za naloge, ki so intenzivne za GPU in CPU.

Pametna zaščita

Posebno integrirano vezje ščiti vsak glavo ventilatorja pred pregrevanjem in prekomernim tokom.

Ventilator s 4 nožicami PWM/DC

Vsak vgrajeni header podpira samodejno zaznavanje ventilatorjev PWM ali DC.

Oblikovanje šestslojnega PCB

Več slojev tiskanega vezja optimizira upravljanje toplote za kritične komponente, da te ostanejo pri optimalni delovni temperaturi.

Uspešnost

Serija PRIME A620 je izdelana za visoko število jeder in zahteve po pasovni širini procesorjev AMD. Osnovna plošča ASUS A620 zagotavlja vse osnove za povečanje vsakodnevne produktivnosti, zato bo vaš sistem pripravljen na akcijo s stabilnim napajanjem, intuitivnim hlajenjem in prilagodljivimi možnostmi prenosa podatkov.

Pomnilnik

Izboljšanje zmogljivosti DDR5

Temelj osnovnih plošč PRIME so celovite možnosti za nastavitev pomnilnika. S PRIME A620M-A-CSM lahko iz svojih modulov DDR5 iztisnete ves potencial, ne glede na to, ali gre za komplete z izjemno hitrostjo ali vstopne komplete, ki bi bili sicer zaklenjeni.

Za osnovne module brez podpore pomnilnika EXPO.

Za tiste, ki želijo preseči osnovne hitrosti DDR5, je PRIME A620M-A-CSM pripravljen za komplete za navdušence zaradi obsežne podpore AMD Extended Profiles for Overclocking (EXPO). Izkušeni veterani lahko zmogljivost š e dodatno prilagodijo z obsežnim naborom nastavitev v UEFI.

ASUS OptiMem II

Spremembe usmerjanja sledi na matični plošči zagotavljajo najnovejšim procesorjem neomejen dostop do pasovne širine pomnilnika. Tehnologija ASUS OptiMem II skrbno kartira poti pomnilniških signalov po različnih plasteh tiskanega vezja, da zmanjša število prehodov, in dodaja zaščitna območja, ki znatno zmanjšujejo presluhe.

Prednosti tehnologije ASUS OptiMem II:

Izboljšana stabilnost in združljivost pomnilnika
Omogoča nižje zakasnitve pomnilnika pri enakovrednih napetostih
Izboljšana frekvenčna rezerva pomnilnika
Matične plošče s tehnologijo OptiMem II so bile preizkušene s simulacijsko programsko opremo Synopsys HSPICE

Podpora PCIe 4.0 M.2

Dve reži M.2 podpirata do PCle 4.0 in zagotavljata tudi podporo NVMe SSD RAID za neverjeten potencial zmogljivosti. Ustvarite konfiguracijo RAID z največ dvema pomnilniškima napravama PCle 4.0 in uživajte v najvišjih hitrostih prenosa podatkov.

* Dejanske hitrosti prenosa bodo nižje od teoretične najvišje hitrosti.

Povezljivost

Vtičnica PCIe 4.0

PRIME A620M-A-CSM ponuja povezljivost reže PCIe 4.0 za grafične procesorje. Široka pasovna širina in superhitre hitrosti prenosa vam omogočata ustvarjanje funkcionalno bogatih sestavov, ki brez težav prenesejo visoke obremenitve.

Sprednji USB Type-C

Celotna paleta priključkov USB podpira vrhunske naprave s perifernimi napravami, vključno s priključkom USB 3.2 Gen 1 Type-C na sprednji strani, ki zagotavlja hitrosti prenosa podatkov do 5 Gb/s.

Prilagajanje
Serija PRIME A620 dodaja nianse, ki izboljšajo vsako izkušnjo, od ekskluzivnih kodekov, ki zagotavljajo brezhibno kakovost zvoka, do intuitivnih krmilnikov osvetlitve RGB, s katerimi lahko prilagodite svoj sistem in ustvarite edinstveno osebno podobo.

Izjemen zvok

 • Kombinirane vgrajene funkcije zagotavljajo vrhunski zvok
 • Inteligentna zasnova in vrhunska strojna oprema ustvarjata kakovost zvoka, kakršne še niste doživeli.

Zvočna zaščita

 • Zvočna zaščita zagotavlja natančno analogno/digitalno ločevanje in močno zmanjša večstranske motnje.
 • Namenski sloji zvočnega tiskanega vezja
 • Ločeni plasti za levo in desno sled zagotavljata dosledno in enako kakovost obeh kanalov.

Vrhunski zvočni kondenzatorji

Zagotavljajo topel, naraven in poglobljen zvok z izjemno jasnostjo in zvestobo.

Prilagajanje

 • Aura Sync
 • Presežite konkurenco
 • Dobro uglašen sistem za navdušence si zasluži ustrezno estetiko. ASUS Aura ponuja popoln nadzor osvetlitve RGB z različnimi funkcionalnimi prednastavitvami za vgrajene LED diode RGB ter trakove in naprave, priključene na vgrajene glave RGB – vse to pa je mogoče sinhronizirati z vedno večjim naborom strojne opreme, ki podpira Auro.

Statična stran
Dihanje
Strobing
Mavrica
Barvni cikel
Zvezdnata noč
Učinek glasbe
Pametni

Naslovljive glave generacije 2

Trije naslovljivi headerji Gen 2 lahko zaznajo število LED diod na naslovljivih napravah RGB druge generacije, kar omogoča, da programska oprema samodejno prilagodi svetlobne učinke določenim napravam. Novi headerji zagotavljajo tudi povratno združljivost z obstoječo opremo Aura RGB.

Dvosmerno odpravljanje šumov z umetno inteligenco

Ta pripomoček uporablja obsežno podatkovno zbirko z globokim učenjem za zmanjšanje šumov iz ozadja iz mikrofona in dohodnega zvoka, hkrati pa ohranja vokale. S tem se odstranijo moteči udarci po tipkovnici, kliki miške in drugi okoliški zvoki, tako da med igranjem iger ali klici slišite in ste slišani s kristalno čistostjo.

500M podatkovna zbirka z globokim učenjem
Zvočni vhod/izhod
Visoka zvestoba
Minimalen vpliv na zmogljivost
Zbirka Armoury Crate

Armoury Crate v enem samem intuitivnem vmesniku ponuja enostavno prilagojene nastavitve Aura Sync RGB za vsako združljivo napravo v vašem arzenalu , poleg tega pa tudi kontrolnike za vedno večjo družino izdelkov ASUS, vključno z nastavitvami tipkovnice in miške. Armoury Crate vključuje tudi registracijo izdelkov in vir novic, tako da nikoli ne zamudite posodobitev, ki so zanimive za skupnost ASUS.

Nadzorna plošča
Aura Sync
Dvosmerno odpravljanje šumov z umetno inteligenco
FAN Xpert 2+
Varčevanje z energijo
Prenos gonilnika in priročnika
Upravljanje računa
Prijazno za domače mojstre

Jedro Q-LED

Prikazovalnik Q-LED Core med samopreizkusom ob vklopu (POST) ustvarja svetlobne vzorce po diodi LED, ki lahko uporabnikom pomagajo pri odpravljanju morebitnih težav.

Ni zaznanega procesorja – hitro utripanje 4 Hz (0,25 s)
Ni zaznanega VGA – počasno utripanje 1/2 Hz (2 s)
Ni zaznane zagonske naprave – zelo počasi utripa 1/8 Hz (8 s)
Namestitev je končana – svetleča luč

BIOS FlashBack

BIOS FlashBack je najpreprostejša in najvarnejša metoda posodobitve BIOS-a (UEFI). Datoteko (UEFI) BIOS-a preprosto spustite na ključek USB, formatiran v FAT32, ga vstavite v vrata USB BIOS FlashBack in pritisnite gumb. Posodobitve lahko izvedete tudi brez nameščenega pomnilnika ali procesorja.

Jedro SafeSlot

SafeSlot Core je ASUS-ova ekskluzivna reža PCIe. Zaradi ojačane zasnove, ki je na matično ploščo pritrjena s posebnim kavljem, zagotavlja SafeSlot Core 1,6-krat močnejše zadrževanje in 1,3-krat večjo odpornost na striženje kot standardne razširitvene reže.

Prenapetostna zaščita

 • Zasnova napajanja za zaščito tokokroga svetovnega razreda
 • Ekskluzivna zasnova vezja z vgrajenimi regulatorji napetosti ščiti matično ploščo pred poškodbami zaradi nepričakovanih visokih napetosti iz nestabilnih ali slabših napajalnikov.
 • Hrbtni vhod/izhod iz nerjavečega jekla
 • 3-kratna odpornost proti koroziji za večjo vzdržljivost
 • Na korozijo odporne zadnje vhodno-izhodne plošče iz nerjavnega jekla, vezane s kromovim oksidom, imajo trikrat daljšo življenjsko dobo kot običajne plošče.
 • Več kot 1000 združljivih naprav in komponent
 • Serija Prime 700 zagotavlja vrhunsko združljivost s tisočimi komponentami, seznam podpore za pomnilnik pa opredeljuje združljivost pomnilnika, kar vam omogoča več izbire za brezskrbno gradnjo računalnika.
 • 8000+ validacijskih ur

Vsaka osnovna plošča ASUS je podvržena več kot 8000 uram strogih testov, vključno s testi izgorevanja, okoljskimi testi, testi združljivosti, programske opreme in varnostnimi testi, da se potrdi njihova vzdrž ljivost. Zanesljivost ASUS presega industrijske standarde, saj zagotavlja, da je vsaka komponenta zasnovana tako, da brezhibno deluje v vsakem okolju.

Temperaturni in vlažnostni testi

Zagotavlja, da so komponente odporne na ekstremne pogoje.

Preizkusi toplotnih meritev

Zagotavlja, da sistem ostane hladen in stabilen tudi pri največjih obremenitvah.

Preizkusi vstavljanja

Vsaka vrata in priključek so večkrat preizkušeni v ciklih namestitve.

Preskusi staranja

Do 48-urni preskus staranja zagotavlja zanesljivost.

Preskusi porabe energije

 • Preverjena je energetska učinkovitost v svetovnem merilu.
 • Preskusi temperature in meje enosmernega toka
 • Zagotavlja, da je matična plošča sposobna obvladovati nihanja napetosti, ki jih povzročajo različne temperature.
 • Preizkusi toplotnega šoka (-40 °C/85 °C)
 • Zagotavlja sposobnost preživetja temperaturnih sprememb med prevozom.

Preizkusi brez obratovalnega šoka

Izdelan tako, da prenese udarce, ki se lahko pojavijo med prevozom.

Preizkusi z vžigom

Preveri se vsaka komponenta, da se zagotovi brezhibno delovanje.

Preizkusi namestitve

Postavitev priključkov je dvakrat preverjena, da se zagotovi nemotena namestitev.

Preizkusi padca

Preizkusi padcev z različnih višin zagotavljajo vzdržljivost.

Preizkusi s soljo in pršenjem

Preizkušeno za zanesljivost vhodov in izhodov, podaljšano življenjsko dobo in odpornost proti rjavenju.

Proizvajalčeva koda: 90MB1F10-M0EAYC EAN koda: 4711387176405 Proizvajalec: ASUS Podnožje:: AM5 Vezni nabor:: AMD A620 format_filter_maticne: Micro ATX Pomnilnik:: 4x DDR5, do največ 128GB, do 6400 Mhz OC Razširitvena mesta::

Namizni procesorji serije AMD Ryzen 7000
1 x reža PCIe 4.0 x16 (podpira način x16)

Čipovski nabor AMD A620
2 x reža PCIe 3.0 x1

SATA/IDE: 4 x SATA 6Gbps Shranjevanje::

Skupaj podpira 2 x reži M.2 in 4 x vrata SATA 6 Gb/s*

Namizni procesorji AMD Ryzen serije 7000
Reža M.2_1 (ključ M), tip 2242/2260/2280 (podpira način PCIe 4.0 x4)
Reža M.2_2 (ključ M), tip 2242/2260/2280 (podpira način PCIe 4.0 x4)
Čipovski nabor AMD A620
4 x vrata SATA 6 Gb/s

* Tehnologija AMD RAIDXpert2 podpira tako PCIe RAID 0/1/10 kot SATA RAID 0/1/10.

Število M.2 rež:: 2 Integrirana grafika: podpora integrirana v procesor stevilo_usb_prikljuckov: 1 x priključek USB 3.2 Gen 1 (5G) (podpira USB Type-C)
1 x priključek USB 3.2 Gen 1 (5G) podpira 2 dodatna vrata USB 3.2 Gen 1
2 x glave USB 2.0 podpirata 4 dodatna vrata USB 2.0
Zunanji konektorji:: 2 x USB 3.2 Gen 1 (5G) (2 x tip A)
4 x USB 2.0 (4 x tip A)
1 x DisplayPort
1 x VGA
1 x HDMI
1 x Realtek 1Gb Ethernet
3 x avdio priključki
1 x gumb BIOS FlashBack
1 x kombinirani priključek PS/2 za tipkovnico in miško Notranji konektorji::

Ventilator in hlajenje
1 x 4-pin CPU Fan header
2 x 4-pin glave ventilatorja ohišja

Povezano z napajanjem
1 x 24-pinski priključek za glavno napajanje
1 x 8-pinski priključek +12V za napajanje
V zvezi s shranjevanjem podatkov
2 x reži M.2 (ključ M)
4 x vrata SATA 6 Gb/s

USB
1 x priključek USB 3.2 Gen 1 (5G) (podpira USB Type-C)
1 x priključek USB 3.2 Gen 1 (5G) podpira 2 dodatna vrata USB 3.2 Gen 1
2 x glave USB 2.0 podpirata 4 dodatna vrata USB 2.0

Razno
3 x naslovljivi usmerjevalniki Gen 2
1 x glavo Aura RGB
1 x glavo Clear CMOS
1 x vodilo za vrata COM
1 x glavo za zvok na sprednji plošči (AAFP)
1 x S/PDIF izhodni header
1 x glavo zvočnika
1 x glavo SPI TPM (14-1 pin)
1 x 10-1-pinski header za sistemsko ploščo

Dodatno::

ASUS 5X ZAŠČITA III
– DIGI+VRM
– LANGuard
– Prenapetostna zaščita
– Jedro SafeSlot
– Hrbtni vhod/izhod iz nerjavečega jekla

ASUS Q-Design
– Q-DIMM
– Jedro Q-LED
– Q-Slot

ASUSova toplotna rešitev
– Zasnova hladilnika VRM

ASUS EZ DIY
– Gumb BIOS FlashBack
– LED dioda BIOS FlashBack

Aura Sync
– Aura RGB header
– Naslovljivi headerji Gen 2

Vsebina paketa::

Kabli
2 x kabla SATA 6 Gb/s

Različni:

1 x I/O ščit
1 x paket vijakov za SSD M.2

Dokumentacija
1 x kartica z aktivacijskim ključem ACC Express
1 x uporabniški priročnik

Garancija: 36 mesecev

Zaloga: Po naročilu (2-3 dni)
Stanje:
Novo
Garancija:
36 mesecev

* Tehnične podatke nam v informativne namene posredujejo tretje osebe. Za napake v teh podatkih ne prevzemamo odgovornosti. Besedilo je prevedeno z Google Translate.